LightBlog

Tak silap dulu dah ada teater Neo-Romantik tapi aku tak pergi yang dulu. Yang ni aku try kot,yelah tahun tak pergi langsung teater. Ta...

Promo: Teater Neo-RomantikTak silap dulu dah ada teater Neo-Romantik tapi aku tak pergi yang dulu. Yang ni aku try kot,yelah tahun tak pergi langsung teater.

Tajuk:Neo Romantik
Tarikh:4-7 September
Waktu:8.30
Tiket Rm30
lokasi:DPAC.
Pelakon:Aisya Hasnaa dan Aloy Paradoks
Sebarang pertanyaan:0172455448 (cik Z)

Sinopsis : Pasagan selebriti Asyraf dan Najua dijemput menjadi pengacara mingguan untuk sebuah rancangan bual-bicara Neo-Romantik. Sebuah rancangan yang menyingkap rahsia dan kisah suka duka rumah tangga pasangan yang sudah berkahwin. Selama 1 jam bersiaran, mereka secara telus menceritakan kisah percintaan mereka, dan dalam tempoh masa tersebut banyak rahsia yang selama ini tidak ketahui umum mula terbongkar.

Dalam rancangan ini juga, para penonton di studio dibenarkan untuk bertanyakan soalan, berinteraksi dan memberi pendapat secara langsung. Penonton juga di bolehkan untuk masa ke ruang pentas pada masa-masa tertentu untuk berkongsi apa saja yang terlintas ketika itu.
Teater ini mengambilkan kira unsur minimalis dalam menyampaikan ceritanya dan berkonsepkan bual bicara juga perdebatan. Penonton dibenarkan untuk ikut campur dalam pementasan ini sekiranya mereka mahu terlibat, dan juga dibenarkan menggunakan twitter semasa menonton untuk berinteraksi bersama pelakon.0 comments: