Friday, 14 June 2013

ulasan buku:Tontonfilem



   Terlebih dahulu saya nak ucapkan jutaan terima kasih kepada Encik Saat Omar yang sudi mendapatkan buku tontonfilem untuk saya.thank banyak banyak ye.


   saya mulai melayan blog tontonfilem ketika tahun 2007(atau 2008?)ketika era saya cuba mencari gali ilmu pengetahuan hal hal filem.saya menyukai review reviwe filem yang dibuat oleh sang pemilik blog tontonfilem iaitu Fadli al Akiti(nama manja fadz je),mudah diikuti!Saya selalu berharap sangat yang segala macam kandungan dalam blog tontonfilem itu dibukukan moga dapat dihitungkan kembali di waktu tua kelak.

Dan akhirnya perkara itu menjadi nyata!

    Setelah membaca buku ulung tontonfilem ini,saya cukup berpuas hati membaca review lama tontonfilem.Ini tak bermakna yang review review dalam buku ini sudah lapuk,bahkan review review boleh menjadi rujukan buat mereka yang ini cuba cuba untuk menjadi tukang kritik filem.Fadz bagi saya seorang yang bergitu unik kerana review reviw yang dibuat olehnya berjaya membawa kita masuk ke dalam pelihatan beliau.

  Dari filem luar negara,dalam negara,budjet besar mahupun kecik,beliau akan mengulas sesebuah filem tersebuat dengan jujur sekali.Malahan saya ingat lagi tentang ulasan panjang lebar yang dibuat oleh fadz mengenai sebuah filem arahan Z.Lokman iaitu Toyol nakal!!!(sehingga saya cuba nak layan filem tersebut namun tak jumpa jumpa lagi dvdnya).Beliau tidak prejudis dalam mengkritik sesebuah filem.

  Mengenai covern buku ini yang berwarna pink..itu saya tak tau nak ulas cuma saya suka lukisan budak makan popcorn sambil tgk bayangan sendiri.Killer!!!

  Sekarang keseluruhan ,saya berpuas hati memiliki buku ini dan saya akan berusaha dengan lebih tekun untuk menjadi seperti beliau.idol tu!!

  Dapatkan buku ini dipasaran sekarang!!!






1 comment:

  1. huhu, terima kasih bro. kau pun dah jadi sesuatu sekarang, dengan zine fielm yg begitu penting, alhamdulillah.

    ReplyDelete